SenioriPiste ryhmäretki/ Tuettu loma Hotelli Kivitippuun

Su-pe 19. - 24.5.2019

SenioriPiste sai Solaris-lomat ry:ltä Veikkauksen tuotoilla järjestettävän Tuetun Loman ryhmälle.

Lomapaikka: Hotelli Kivitippu / Lappajärvi (n. 415 km Torniosta)

Lomateema: Eläkeläisten hyvinvointiloma

Ryhmäretken hinta: 170€, josta omavastuu Kivitipussa 110€ /henkilö/ 5 vrk (sisältää majoituksen 2 hengen huoneissa, täysihoidon (aamiainen, lounas ja päivällinen) ja vapaa-ajan ohjelman sekä kyytimaksu 60€ linja-autolla Torniosta. SenioriPisteen toiminnanjohtaja Irma Ihalainen-Kemi on mukana retkellä.

Paikkoja: myönnettyjä paikkoja 30, Solaris-lomat valitsevat hakijat hakemusten perusteella (valintaan vaikuttavat aiemmat saadut tuetut lomat, taloudellinen tilanne ja esim. mainitut perustelut tuen tarvitsemiselle). Ensisijaisena tuetaan vähävaraisimpia, jotta kaikilla olisi mahdollisuus lomailla. SenioriPiste ei voi vaikuttaa valintoihin.

Haku: Irmalla on hakulomakkeita, jotka hakija täyttää itse ja palauttaa Irmalle (suljetuissa kirjekuorissa, meillä on kirjekuoria). Irma lähettää saadut hakulomakkeet Solaris-Lomille tammikuun lopussa. Viimeinen hakulomakkeen palautuspäivä SenioriPisteen Irmalle on to 24.1.2019.

Helpoin on täyttää hakemus SenioriPisteen Kylästä kylään kiertuepäivänä ja palauttaa se samalla (lomakkeessa kysytään mm. taloudellista tilannetta, mitkä ovat hakijan brutto- ja nettotulot (eläketulo) ja onko velkoja, samoin kysytään mahdollisen puolison tulot, vaikka hän ei hakisikaan lomalle. Asumistukea ei lasketa tuloksi). Jos pariskunta hakee tuettua lomaa, täytetään vain yksi hakemuslomake. Selvitä taloustietosi valmiiksi, mikäli haluat jättää hakemuslomakkeen saman tien Irmalle. Lomakkeessa kysytään myös perusteluita tuetun loman tarvitsemiselle ja tietoja tämän hetkisestä elämäntilanteesta. Ne pyydetään perustelemaan huolella, koska ne vaikuttavat myös valintaan, voit miettiä näitäkin valmiiksi (onko terveydellisiä perusteluita (esim. fyysisiä tai psyykkisiä sairauksia itsellä tai puolisolla, kunnon huonontumista jne.) sosiaalisia perusteluita (esim. omaisen huoltaminen, yksinäisyys, leskiytyminen jne) tai taloudellisia (esim. äkillisiä yllättäviä menoja, velkaantuminen jne). Hakemuksesi laittamia tietoja ei näe kukaan muu kuin vastaanottaja valinnan tekijä Solaris-Lomilla (tietosuoja, suljetut kirjekuoret).

Irma auttaa hakemuksen teossa tarvittaessa.  Voimme tarvittaessa sopia erillisen hakulomakkeiden täyttö/palautuspäivän joulukuulle tai tammikuulle.

Valinta/maksu: Solaris-Lomat tekee valinnat alkukeväästä ja ilmoittaa valituille mukaan pääsystä. Solaris -Lomat lähettää heille laskun 110€ omavastuusta n. 1 kk ennen lomaa. SenioriPiste vastaa linja-autokustannuksista ja Irma kerää kyytimaksun linja-autossa. Kyytiaikataulut Irma ilmoittaa lähtijöille tekstiviestitse ennen retkeä. Autossa mm. arvanmyyntiä ja bingoa.

Kuka voi hakea: Tuettua lomaa SenioriPisteen hakemalle ryhmälomalle voi hakea kuka vain kohderyhmään kuuluva, eli ei tarvitse olla aiemmin SenioriPisteen toiminnassa käynyt, haku on avoin kaikille torniolaisille seniorieläkeläisille.

Tiedustelut SenioriPiste Irma Ihalainen-Kemi 040-840 77 52.

 

©2020 Senioripiste - Putteri (MMD Networks Oy)